Artikelindex

4-Daagse Marathon

Ook dit jaar organiseren we weer de 4-daagse Wandelmarathon. Op 4 woensdagmiddagen in september wandelt u in totaal de marathonafstand van ruim 42 km. Hiermee hoopt de organisatie het voor jong tot oud mogelijk te maken deze afstand af te leggen. Halverwege elke route is er de gelegenheid om de benen even te strekken.
Het is ook mogelijk om 1, 2 of 3 dagen deel te nemen. U loopt dan zonder medaille.
De startlocatie is elke woensdagmiddag ergens anders en daardoor verrassend. Zo loopt u elke keer in een ander deel inde wijde omgeving van Smallingerland.
Inschrijfgeld: incl. medaille voor alle 4 dagen € 8.00. Voor kinderen t/m 12 jaar is dit € 5.00.
Voor losse tochten betalen volwassenen €2.50 en kinderen t/m 12 jaar €1.50 per keer.
De afstanden zijn per etappe ruim 10 km.

Woensdag 04-09-2019
1e Etappe
10 km   Starttijd; 13.00 -14.00 uur
Blokhut Sparjebird
Sparjeburd 4
8409 CK Hemrik
0516-211020

Deze tocht start vanuit de Blokhut Sparjebird. De route gaat over verharde wegen, schelpen-, bos- en zandpaden rond de mooie bosrijke omgeving van de Hemrik. Deze keer gaat de route naar het oosten door de bossen achter De Blokhut. Daarna verder langs de Compagnonsfeart en het Weinterper Skar naar de wagenrust. Vervolgens verlaten we deze weer via De Hege Heide en Bûtewei en duiken opnieuw het bos om zo weer bij het eindpunt te komen. De inschrijving en start vinden plaats in Blokhut Sparjebird, Sparjeburd 4, 8409 CK te Hemrik.

Woensdag 11-09-2019
2e Etappe
Us Doarpshûs
Smidte 24a
8407 ES Terwispel

De tweede etappe begint bij Us Doarpshûs in Terwispel. De uitgezette route gaat via de brug in Terwispel langs de vaart. Daarna langs een fietspad richting Gorredijk. Vervolgens door een paar mooie parken en via Margje’s Reed komen de wandelaars bij de wagenrust. Daarna gaat het verder door een prachtig natuurgebied met veel eenden en zwanen. De afsluiting is via de brug door de bosrijke omgeving van Terwispel. De inschrijving en start vinden plaats in Us Doarpshûs, Smidte 24a, 8407 Es te Terwispel

Woensdag 18-09-2019
3e Etappe
Kantine Korfbalver. Altijd Kwiek
Kreanlanswei 16/d
9215 VZ De Veenhoop
0512-461049

Deze tocht start vanuit De Veenhoop bij korfbalvereniging “Altijd Kwiek”. De uitgezette route gaat over gras-, asfalt- en schelpenpaden rondom De Veenhoop langs de Smalle Ee en door de Kraanlannen. Vanaf de start gaan we via de nieuwe sluis richting het pontje over de dijk richting de Wilgen. We komen hier langs de Amerikaanse windmoter Herkules (rijksmonument), een eindje verder langs de Bonnebuskepetten naar de Drachster Heawei. Halverwege de route is een rust ingelast bij “It Polderhûs”. Na de rust gaan we door de prachtige natuur van de Kraanlannen weer terug naar de finish bij “Altijd Kwiek” .

Woensdag 25-09-2019
4e Etappe
Kantine VV Oerterp
Griene Leane 8
9247 GT Ureterp
0512-302509

Deze tocht start in Ureterp en gaat over verharde paden, schelpenpaden en bospaden door de ruime groene woonomgeving van Ureterp. Deze keer loopt de route vanaf het sportpark naar de Leidyk en via een parkje naar de bebouwing rondom de ijsbaan. Halverwege de route is er een wagenrust aan het einde van de Prakkenleane . Daarna loopt de route via de Beakendyk en Blomsreed. Dit is een verhard pad dat over gaat in een graspad en via een loopplank komt men uit op de Boerestreek. Vervolgens gaat men via half verharde paden naar het uitbreidingsplan en daarna terug naar de finish. De inschrijving en start vinden plaats de Kantine van VV Oerterp, Griene Leane 8, 9247 GT te Ureterp.
Het sportpark is het gemakkelijkst te bereiken via de hoofdstraat Weibuorren.
Komt men vanaf richting Drachten dan is bijna aan het eind linksaf de Griene Leane, komt men vanaf richting Bakkeveen/Siegerswoude dan aan het begin rechtsaf de Griene Leane.

Na afloop van deze tocht kunt u onder het genot van een gratis consumptie met de andere wandelaars nog even gezellig napraten.

Gevonden voorwerpen:

Achtergelaten voorwerpen zijn aanwezig bij onze volgende wandeltocht.
Let op!! Als de rechtmatige eigenaar zich niet meldt dan gaan bruikbare voorwerpen naar de kringloop.
De rest wordt vernietigd.

Actergelaten bij de zomerwandeltocht van 17 augustus 2019.
- verstelbare nordic walking stokken.

De onderstaande voorwerpen zijn achtergelaten bij eerdere wandeltochten.
Als hierop geen reactie komt voor 4 september 2019, dan worden deze voorwerpen afgevoerd.

- een zonnebril
- een witte zonneklep