We hebben 105 gasten en geen leden online

Vanuit de kantine van SV Stânfries steken we de Boerestreek over en gaan de bossen in. Midden in het bos is er een splitsing en vervolgt de 5 km hun route via de Aekingaweg en langs attractiepark Duinen Zathe om zo weer terug te keren naar de finish.

De andere afstanden gaan na de splitsing richting het Aekingerzand. De 10 km maakt nog een mooi rondje langs een kabouterpad en een vijver om een eventuele rust te nemen bij restaurant IJgenweis en sluit zo weer aan bij de 5 km.

De 15, 20 en 30 km vervolgen hun weg om zo in Langedijke te komen voor hun welverdiende rust. Na deze rust splitsen de routes zich weer en volgt de 30 km nog een mooie route via Laag- en Hoog Duurswoude en de drie tolhekken naar Oosterwolde. Hier ontmoeten de 20 en 30 km wandelaars elkaar weer voor een welverdiende rust .

De 15 en 20 km wandelaars lopen vanuit Langedijke eerst nog een stuk met elkaar op en splitsen zich op de Iegepoeledijk. De 15 km lopers gaat ook langs restaurant IJgenweis en zouden hier eventueel ook een rust kunnen houden. Hierna lopen ze verder met de 10 km en sluiten zich even verderop weer aan bij de 5 km lopers.

Vanuit de rust in Oosterwolde lopen de 20 en 30 km eerst een stuk met elkaar op en splitsen zich vlak voor de Venekoterbrug. De 20 km gaat via industrieterrein Venekoten en enkele mooie bospaadjes en sluiten zich bij het Verlaat weer aan bij de 30 km lopers. Deze hebben nog een ommetje gemaakt via de Rijweg.

Halverwege de Opsterlandse Compagnonsvaart splitsen de 20 en 30 km-lopers zich nog 1x van elkaar. In Appelscha ontmoeten ze elkaar weer en lopen het laatste stuk weer op tot de finish bij SV Stânfries   
© WSV-WIK.NL alle rechten voorbehouden